lørdag 16. juni 2007

Se/hør/les

Oy! Dette vil bli en ukentlig greie der jeg gir dere noen tips om hva som kan være verdt å sjekke ut på film/musikk/bok-fronten i sommer. Jeg vil kun skrive om ting jeg liker, så får det være opp til dere å være enig eller uenig. Mye gammelt og noe nytt tror jeg summerer opp hva som vil komme fremover. Kom gjerne med innspill om ting dere liker kjempekjempegodt som jeg burde sjekke ut!


1. Se: 40 Year Old Virgin (2005)

HAHAHA. Satt helt mutters alene i sofaen og flira som en idiot da jeg så denne filmen. Steve Carell var epic i The Anchorman (I love…lamp), og i 40 Year Old Virgin har han endelig fått en hovedrolle. Plottet er rimelig selvforklarende. Andy Stitzer (Carell), en 40 år gammel mann med en forstyrrende stor samling actionfigurer, har enda ikke fått snøret i bånn. Filmen følger han og tre kollegaer på vei mot Stitzer store ”gjennombrudd” hos damene. Du kan ikke annet enn og synes synd på denne stakkaren etter alle de dårlige rådene han får servert av sine kollegaer, og som han naivt følger. Å gå i detaljer på handlingen vil være like poengløst som å fortelle en skikkelig god vits to ganger. Se den. Om dere allerede har sett den, se den igjen!

”Yooooow, Kelly Clarkson!!”

Se også: The Anchorman

2. Hør: Roky Erickson & the Explosives – Casting the Runes (Live Bootleg 1986)

Eeehhh eeeehhh EHHHH! Ingen kan stønne og skrike som Roger Kynard Erickson. Dette er et live album som mange mener er det beste noen sinne av Erickson. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg liker det. Veldig godt. Erickson med gruppa 13th Floor Elevators var med på å definere musikkgenren psykedelisk rock’n roll på 60-tallet. Med god hjelp fra LSD og marihuana, må si. Disse gutta spiller på Øya festivalen i år. Noen som skal? Jeg hadde gitt mye for å høre You’re gonna miss me og Stand for the fire demon live! Harmonica revolution!

Hør også: 13th Floor Elevators – Easter Everywhere


3. Les: Jack Kerouac – On the road (1957)

Dette er min favorittbok gjennom tidene. Dermed blir det vanskelig meg å skrive noe om den uten å bli altfor personlig. Helt kort handler boken om Sal Paradise (Kerouac) og hans liv ”on the road”. Det er en bok om menneskelige relasjoner, livsglede, dop og musikk. At boken er magisk er det ingen tvil om. Du får lyst til å sette deg på første fly til USA, leie deg en rusten Cadillac og kjøre fra kyst til kyst med en Sal eller Dean karakter (helst begge to) i passasjersetet og et par kasser whiskey i baksetet. Jack Kerouac var en av de viktigste forfatterne på 50-60 tallet, og boken On the Road står som et symbol på det som ble kjent som ”the beat generation”. 1960-tallets rock’n roll har også sterke tilknytninger til denne litterære genren. Under mitt opphold i USA var jeg så heldig å bli kjent med noen fantastiske mennesker som på mange måter lever som beat poetene gjorde og deres historier har forandret mitt syn på livet og mennesker for alltid.

“Emotionlessly she kissed me in the vineyard and walked off down the row. We turned at a dozen paces, for love is a duel and looked at each other for the last time."

Les også: William S. Burroughs - Junkie

Peek-a-boo...

Hei! Nå er det ikke lenge før vi starter sommerbloggingen for fullt. Sommeriaalesund er et lite prosjekt for oss to, som vi håper kan nå ut til flere borgere i denne by. Vi kommer til å poste bilder av folk (men ikke så mye fe), favorittsteder og annet ymse, i tillegg til å gi våre egne tips til sommeraktiviteter. Forvent dere ikke kritisk gravejournalistikk, vi forbeholder oss heller retten til å være totalt subjektive og lettsindige.

Har dere tips om hva som skjer i Ålesund (og omegn!) i løpet av uken så tar vi gjerne imot. Målet vårt i løpet av disse månedene vil være å få noen av dere til å oppsøke nye steder og oppleve byen vår på en annerledes måte. Yeah.

PS. Bær med oss. We are not datagenier. Eller webdesignfreaks.